De werkwijze van TOBi

Als je op zoek bent naar gastouderopvang dan kom je er al snel achter dat er heel veel verschillende gastouderbureaus zijn; groot, klein, landelijk en regionaal werkend. Waar moet je op letten en wat zijn de verschillen?

Veiligheid en vertrouwen

Het belang van veiligheid en vertrouwen zijn heel belangrijk. Het gaat om je dierbaarste bezit. Je wilt als ouder met een gerust hart naar je werk en weten dat je kind het naar zijn/haar zin heeft. TOBi hecht veel waarde aan persoonlijk contact en heeft het motto: samen staan we sterk!

Ervaring van de gastouders

Benieuwd naar de ervaringen van de gastouder zelf? De gastouder kan zelf goed uitleggen wat de ervaring is met gastouderbureau TOBi. Daarom laat eigenaresse Carolien jou snel persoonlijk kennismaken met de gastouder om te kijken of er een klik is en om te horen waarom de gastouder zo graag via TOBi werkt.

Persoonlijk contact

Wat komt er allemaal voor de opvang met een gastouder bij kijken? Wat moet er gebeuren voordat de opvang start? Carolien legt dit graag persoonlijk uit.

Neem vrijblijvend contact op via email of telefoon 

TOBi maakt beperkt gebruik van whatsapp, omdat Carolien gelooft dat dit de kwaliteit van communiceren niet ten goede komt. “Ik hou het graag persoonlijk en hoop dat je dat waardeert!”

Betrouwbare en geregistreerde gastouders

Alle gastouders die via TOBi werken, zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en voldoen aan de wettelijke verplichte eisen. Daarnaast hebben de gastouders een zelf opgesteld pedagogisch werkplan dat volgens de visie van het algemeen pedagogisch beleidsplan van TOBi is opgemaakt. Met dit werkplan maakt de gastouder zichtbaar hoe ze haar werk als professional uitvoert.

Inschrijving pas na persoonlijke kennismaking met gastouder

Carolien begrijpt dat een goede klik tussen ouders, kind en gastouder erg belangrijk is in deze kleinschalige vorm van kinderopvang. Om zeker te weten dat jij en je kind deze klik met de gastouder voelen, vindt er voorafgaand aan de inschrijving bij TOBi een kennismaking plaats bij de gastouder thuis. Op die manier geeft TOBi je de kans om te kijken of jullie je er prettig bij te voelen.

Proefperiode van 6 weken

Voelen jullie de klik met de gastouder? Na de start van de opvang is er een proefperiode van 6 weken om te kijken of de juiste keuze is gemaakt. De proefperiode sluit af met een evaluatiegesprek dat plaatsvindt bij de gastouder thuis in aanwezigheid van Carolien.